Sunday, January 26, 2014

BERAT BADAN SIHAT

BERAT BADAN SIHAT

Berat badan badan yang sihat bergantung pada 2 faktor iaitu:

1. Body Mass index (BMI) - memberikan anggaran berat badan yang sesuai dengan berat dan ketinggian. Lebihan atau kekurangan berat badan boleh menyebabkan masalah kesihatan.

2. Body fat dan otot - BMI tidak mengambilkira factor body fat dan jisim otot dalam badan. Otot adalah lebih berat dari lemak. Kadangkala kita boleh berada dalam lingkungan lebihan berat badan disebabkan otot yang berat.

DIMANAKAH LEMAK TERSIMPAN?

Penting untuk kita ukur pinggang. Bagi kebanyakan orang, ukuran pinggang meningkat merupakan petunjuk deposit lemak dalaman, yang boleh kot jantung, buah pinggang, hati dan pankreas dan meningkatkan risiko mendapat penyakit kronik seperti:
beberapa jenis kanser

Penyakit jantung
diabetes jenis-2.

Lelaki dan wanita selepas menopaus mempunyai risiko yang lebih lemak yang berlebihan di rantau pinggang.

Lemak kebanyakannya disimpan di bahagian pinggang dan punggung tidak kelihatan mempunyai risiko yang sama.


MACAM MANA NAK TAHU SAYA MEMPUNYAI BERAT YANG SIHAT?

Langkah pertama dapatkan BMI anda. BMI boleh dikira dengan:

  • membahagikan berat badan anda (dalam kilogram) dengan ketinggian anda (dalam meter) kuasa dua.
Ini memberikan anggaran sama ada anda mempunyai berat badan berlebihan, kurang berat badan atau dalam lingkungan berat badan yang sihat untuk ketinggian anda.
Jika anda berada di luar julat yang sihat berat badan (BMI 18.5 hingga 24.9) Risiko kesihatan anda boleh meningkat.
 
Langkah kedua mengambil ukuran pinggang anda dengan pita ukuran dalam sentimeter (cm)

Ukur lilit pinggang:
Lebih daripada 94 sentimeter untuk kebanyakan manusia atau
Lebih daripada 80 sentimeter untuk kebanyakan wanita.

Ini merupakan petunjuk tahap deposit lemak dalaman yang kot jantung, buah pinggang, hati dan pankreas, dan meningkatkan risiko penyakit kronik.

Terdapat risiko yang lebih tinggi daripada penyakit kronik untuk ukuran pinggang lebih daripada 102 sentimeter bagi lelaki dan lebih 88 sentimeter untuk wanita.
 
APA KEBAIKAN MEMPUNYAI BERAT BADAN YANG SIHAT:
berasa lebih bertenaga dan yakin
rasa sihat
mendapat tidur yang lebih baik
meningkatkan kesihatan dan mengurangkan risiko kesihatan
mengurangkan keperluan untuk rawatan perubatan dan bil-bil perubatan yang berkaitan
ibu bapa dan datuk nenek menikmati kehidupan yang lebih panjang dan sihat dengan anak-anak dan cucu.
RISIKO BERAT BADAN BERLEBIHAN:

Pemakanan yang tidak sihat dan aktiviti fizikal yang tidak mencukupi boleh membawa kepada pertambahan berat badan yang di luar lingkungan berat badan yang sihat dan ke dalam julat berat badan berlebihan atau obes.

Berat badan berlebihan atau obes boleh meningkatkan risiko masalah kesihatan seperti:
Penyakit jantung
Diabetes  Jenis-2
kanser
penyakit pundi hempedu
tekanan darah tinggi
kolesterol tinggi
masalah sendi seperti gout, artritis dan sakit sendi
Masalah tidur
masalah kesihatan seksual


Lepas sudah tahu betapa penting nya untuk menjaga berat badan... penting untuk kita usahakanya,. Bagi yang memounyai masalah berat badan boleh cuba SLIMMING SET SHAKLEE.

JOM SIHAT :)


- Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit. -

Berminat dan untuk sebarang pertanyaan/info mengenai produk Shaklee:
Hubungi: Radz Kaber
Tel/SMS/Whatsapp: 012-3462127
Email: mixmatchforlife@gmail.com
Visit and like us on FB: https://www.facebook.com/MixMatch4Life


"INGIN MENDAPAT 4-5-6 ANGKA SEBULAN DENGAN MENDAFTAR AHLI SHAKLEE? HUBUNGI SAYA!! HANYA DENGAN ONLINE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN! WAKIL PENGEDAR SELURUH MALAYSIA MASIH DIPERLUKAN! DAN ANDA AKAN DIJEMPUT KE GROUP EKSLUSIF DI FACEBOOK"

Monday, January 20, 2014

TIPS KEKAL CANTIK SEMASA HAMIL

TIPS KEKAL CANTIK SEMASA HAMIL


Hi Mommies.. menunggu kedatangan Si Comel sangat dinantikan... tempoh kehamilan adalah suatu tempoh yang sangat indah buat Si Ibu dan Anak.. dalam masa yang sama mesti mommies gorgeous nak sentiasa kekal cantik semasa kehamilan kan. Mari baca tips untuk kekal cantik semasa hamil :) 

1. Banyakkan minum air... jangan dehydrated. Penting untuk kekealkan kelembapan kulit dan untuk memberi nutrient pada bayi.

2. Jalinkan hubungan yang baik dengan baby dalam kandungan...penting untuk baby dalam kandungan tuk rasa gembira.. baby bole tahu yer apa yg berlaku walaupun dalam kandungan.  

3. Manjakan diri anda.. perubahan hormone akan menyebabkan keguguran rambut dan sebagainya... manjakan diri anda dengan cucian rambut, ...
hot massage dan sebagainya.

4. Penjagaan mata... ibu hamil berkemungkinan mendapat gelung hitam atau eye back sebab penat, lesu dan kadang-kadang kurang tidur..cuci dengan air sejuk ke muka setiap hari selama setengah jam.  Bukan hanya untuk hilangkan penat, bahkan untuk sentiasa nampak ceria dan cantik!

5. Banyakkan sayuran untuk penjagaan kesihatan kulit. Elakkan makanan segera dan makanan yang mengemukkan.

6. Jangan lupa cosmetic yang biasa diamalkan sebelum kehamilan... pakai la make-up untuk enhance kecantikan semasa hamil. Cuma tukar pada yg organic dan yang lebih selamat. Dan jangan lupa suncream :)

7. Dapatkan urut badan penting untuk kurangkan rasa penat dan lesu dan sangat elok untuk pengaliran darah dalam badan.

Jom Mommies... mudah saja kan tips nie... tetapi ianya penting... KERANA DIRIMU BEGITU BERHARGA!



Berminat dan untuk sebarang pertanyaan/info mengenai produk Shaklee:
Hubungi: Radz Kaber
Tel/SMS/Whatsapp: 012-3462127
Email: mixmatchforlife@gmail.com
Visit and like us on FB: https://www.facebook.com/MixMatch4Life


"INGIN MENDAPAT 4-5-6 ANGKA SEBULAN DENGAN MENDAFTAR AHLI SHAKLEE? HUBUNGI SAYA!! HANYA DENGAN ONLINE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN! WAKIL PENGEDAR SELURUH MALAYSIA MASIH DIPERLUKAN! DAN ANDA AKAN DIJEMPUT KE GROUP EKSLUSIF DI FACEBOOK"
 

Sunday, January 19, 2014

7 BAHAYA ALFALFA YANG ANDA PATUT FAHAMI

7 BAHAYA ALFALFA YANG ANDA PATUT FAHAMI


Ramai betul yang prihatin dan amik berat dengan alfalfa sekarang ye. Macam-macam versi ada. Isunya ramai yang utarakan isu alfalfa setelah membaca artikel bahaya alfalfa dari blog Dr Zubaidi. Jom baca penjelasan yang diberikan oleh Nanny Wan Fatihanum:
 
 
Saya memang sangat setuju dengan artikel yang sangat bagus itu. Artikel yang bagus tetap ramai yang baca separuh atau cepat buat andaian tanpa memahami isu yang diutarakan di dalamnya.





Untuk menyenangkan pembaca maka saya telah ringkaskan kenyataan dalam artikel tersebut dan cuba menjawab sebaiknya. Mari kita tengok apa sebenarnya yang orang takut dengan alfalfa ini?

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

1. Statement Dr Zubaidi, tak salah amik supplement dan pastikan amik dari company yg dipercayai.



JAWAPAN: Memang betul dan shaklee adalah company nutrisi yang sudah lebih 
50 tahun bertapak maka tiada ragu sebab ia melabur berbillion dollar sebelum mengeluarkan sesuatu produk untuk penyelidikan. Sebuah company yang sangat diakui sangat teliti dalam mengeluarkan produk yang semulajadi.


2. FDA (badan berkuasa di US) menyatakan penggunaan DAUN ALFALFA mungkin SELAMAT tetapi penggunaan dari BIJI BENIH mungkin TIDAK SELAMAT kerana kemungkinan boleh beri tindak balas autoimmune pada pesakit lupus erythematosus (SLE).



JAWAPAN: alfalfa shaklee dari sumber daun alfalfa. Dan sebagai langkah selamat sudah juga dinyatakan dalam botol shaklee bahawa TIDAK BOLEH DIAMBIL OLEH PESAKIT SLE. Dah nyata dan jelas kat situ, maka tiada keraguan kenapa pula ia tidak boleh diambil oleh orang biasa yang tiada SLE.


3. Makan alfalfa secara berlebihan boleh memudaratkan jadi mudah dapat ruam atau sunburn.

 
JAWAPAN: sebab itu ada sukatan kat botol. Maximum adalah 10 biji sehari. Shaklee dah kaji kenapa hanya max 10. Kalau makan 50 biji sehari memang mudarat kena tanggung sendiri. Maka itulah pentingnya consultation yang betul bukan makan supplement ikut sedap je tanpa mengikut arahan penggunaan. Makan nasi pun kalau berlebihan boleh jadi bam bam kan:)


4. Pesakit yang mengambil ubat-ubat tertentu diminta consult doktor dahulu sebelum mengambil alfalfa.



JAWAPAN: memang betul apa-apa supplement pun jika kita ada mengambil ubatan doktor yang kita sendiri tidak pasti maka silalah rujuk doktor kerana alfalfa adalah herba. Tapi makan maajun tak pulak nak tanya doktor boleh ke makan eh?

5. Penggunaan alfalfa dalam KUANTITI YANG BESAR
DAN BERPANJANGAN tidak selamat pada ibu hamil dan ibu menyusu.


JAWAPAN: memang kita tidak pernah consult suruh bagi makan alfalfa pada ibu hamil tetapi pada ibu menyusu dibolehkan ikut dos. Baca balik artikel tu kata kuantiti besar dan berpanjangan.


6. Pesakit kanser, fibroid tidak digalak amik alfalfa, tetapi belum dibuktikan dari segi kajian klinikal.


JAWAPAN: memang kita pun tidak benarkan pesakit-pesakit ini ambil alfalfa walau belum terbukti ada kajian klinikal mengenainya.

7. Pesakit yang mengambil ubat cair darah tidak digalakkan ambil alfalfa.



JAWAPAN: Kandungan vitamin K dalam alfalfa boleh memekatkan darah maka memang sesiapa yang mengambil UBAT CAIR DARAH (WARFARIN) memang kita tak benarkan ambik alfalfa.


Maka tiada ragu nak ambil alfalfa jika anda tahu apa yang anda ambil kan? Sebab itu pentingnya consultation semasa dan selepas pembelian supplement. Jangan buat belian dengan orang yang tiada ilmu untuk consult anda atau membeli di merata tempat yang tiada sumber untuk anda rujuk. Sebab itu saya sentiasa mementingkan consultation yang betul diberikan pada customer sebelum mereka membeli sesuatu produk. 


Pada para pengguna di luar sana, sudah terbukti alfalfa selamat cuma anda perlu pastikan 7 perkara tadi untuk membolehkan anda membuat keputusan bijak. Selamat makan alfalfa:)

 
Berminat dan untuk sebarang pertanyaan/info mengenai produk Shaklee: Hubungi: Radz Kaber
Tel/SMS/Whatsapp: 012-3462127
Email: mixmatchforlife@gmail.com
Visit and like us on FB: https://www.facebook.com/MixMatch4Life


"INGIN MENDAPAT 4-5-6 ANGKA SEBULAN DENGAN MENDAFTAR AHLI SHAKLEE? HUBUNGI SAYA!! HANYA DENGAN ONLINE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN! WAKIL PENGEDAR SELURUH MALAYSIA MASIH DIPERLUKAN! DAN ANDA AKAN DIJEMPUT KE GROUP EKSLUSIF DI FACEBOOK"
 

Monday, January 13, 2014

TIPS ATASI INSOMNIA

TIPS ATASI INSOMNIA


Insomnia adalah gangguan tidur, tidur yang tidak berkualiti atau kurang kuantiti tidur.
Ada 3 jenis insomnia iaitu:

◾ Transient insomnia - berlaku apabila gejala berlangsung selama beberapa hari untuk
                                            beberapa minggu.◾ Acute insomnia -        juga dikenali sebagai insomnia jangka pendek. Gejala berterusan
                                           selama beberapa minggu.◾ Chronic insomnia -  jenis ini berlangsung selama sekurang-kurangnya bulan, dan kadang-
                                          kadang tahun. Kebanyakan kes insomnia kronik adalah sekunder,
                                          yang bererti mereka kesan-kesan sampingan atau gejala-gejala
                                          beberapa masalah lain .
TIPS UNTUK MASALAH INSOMNIA
 
1. Pastikan waktu tidur yang tetapTidur dan bangun pada kira-kira masa yang sama setiap hari akan program badan anda untuk tidur yang lebih baik . Pilih masa yang apabila anda paling mungkin merasa mengantuk.
2.
Mewujudkan persekitaran tidur yang nyenyakBilik tidur anda perlu disimpan untuk berehat dan tidur. Pastikan ia sebagai tenang dan gelap yang mungkin. Ia yang tidak terlalu panas dan tidak terlalu sejuk. Suhu, lampu dan bunyi perlu dikawal supaya persekitaran bilik tidur membantu anda untuk jatuh ( dan tinggal ) tidur.
3.
Pastikan katil anda selesaAdalah sukar untuk mendapatkan tidur di atas tilam yang terlalu lembut atau terlalu keras, atau katil yang terlalu kecil atau tua. Jika anda mempunyai haiwan kesayangan yang tidur di dalam bilik dengan anda, pertimbangkan bergerak di tempat lain jika ia sering membuat bunyi pada waktu malam.
4. B
ersenamSenaman sederhana secara tetap , seperti berenang atau berjalan kaki, boleh membantu untuk melegakan beberapa ketegangan membina sepanjang hari. Tetapi tidak melakukan senaman kuat terlalu dekat dengan waktu tidur kerana ia boleh membuat anda terjaga.
5. 
Mengurangkan kafeinKurangkan minuman berkafein teh atau kopi, terutamanya pada waktu petang. Kafien mengganggu proses tidur, menghalang tidur nyenyak. Kesan kafein boleh bertahan lama (sehingga 24 jam) jadi kemungkinan ia menjejaskan tidur.

6. Jangan makan terlalu banyakMakanan yang terlalu banyak atau alkohol, terutamanya lewat malam, boleh mengganggu corak tidur. Alkohol boleh membantu anda untuk tidur, tetapi ia akan mengganggu tidur pada waktu malam.
7.
Jangan merokokIa tidak baik untuk tidur. Perokok mengambil masa yang lama untuk tidur, mereka bangun lebih kerap, dan mereka sering mempunyai tidur yang lebih terganggu.
8.
Cuba untuk berehat sebelum tidurSebelum tidur mandi dengan air panas dahulu,  mendengar muzik tenang/bacaan Al-Quran atau melakukan aktiviti rngan  untuk rehatkan minda dan badan . 
9. Jangan berfikir tentang masalah
Jika anda cenderung untuk berbaring di tempat tidur memikirkan tentang tugas esok, fikir untuk hari esok dan membuat rancangan untuk hari esok . Matlamatnya adalah untuk mengelak daripada melakukan perkara-perkara ini apabila anda di tempat tidur, cuba untuk tidur.
10.
Jangan bimbang di atas katilJika tidak boleh tidur, tak perlu risau. Bangun dan lakukan sesuatu yang membolehkan anda rasa santai sehingga anda rasa mengantuk lagi, kemudian kembali ke tempat tidur.
 
 
- Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit. -

Berminat dan untuk sebarang pertanyaan/info mengenai produk Shaklee:
Hubungi: Radz Kaber
Tel/SMS/Whatsapp: 012-3462127
Email: mixmatchforlife@gmail.com
Visit and like us on FB: https://www.facebook.com/MixMatch4Life


"INGIN MENDAPAT 4-5-6 ANGKA SEBULAN DENGAN MENDAFTAR AHLI SHAKLEE? HUBUNGI SAYA!! HANYA DENGAN ONLINE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN! WAKIL PENGEDAR SELURUH MALAYSIA MASIH DIPERLUKAN! DAN ANDA AKAN DIJEMPUT KE GROUP EKSLUSIF DI FACEBOOK"

Saturday, January 11, 2014

TIPS KESUBURAN LELAKI

TIPS KESUBURAN LELAKI



Untuk pengetahuan semua, masalah kesuburan bukan hanya pada isteri sahaja yer... suami pun ada.  Kebanyakkan punca masalah kesuburan adalah disebabkan oleh gaya hidup, pemakanan dan kekurangan nutrient.
 
Tips special untuk para suami hari ini berkaitan dengan kesuburan lelaki... isteri-isteri/suami-suami yang terbaca boleh la amalkan tips-tips ini. Cahaya mata memang sangat la dinantikan untuk pasangan suami isteri kan.. sangat la berharga :)
 
 
FAKTOR PENYEBAB KETIDAKSUBURAN:
  • Pra testicular - gangguan hormon menyebabkan testis (buah zakar) yang walaupun normal tetapi tidak terangsang atau mengalami masalah untuk menghasilkan sperma
  • Testikular - kerosakan sel menyebabkan testis tidak dapat menghasilkan sperma yang sihat
  • Post testikular - penghasilan sperma normal tetapi gagal ejakulasi
 
TIPS PENGHASILAN SPREMA BERKUALITI

  • Amalkan seks yang sihat - ini bagi mengelakkan jangkitan penyakit kelamin seperti klamidia (disebabkan serangan sejenis bakteria) dan gonorea (kencing nanah)
  • Amalkan pemakanan diet yang sihat. Pilih buah dan sayuran kerana ia kaya antioksida
  • Kekalkan berat badan yang seimbang. Kebanyakan kajian mencadangkan obesiti memberi kesan negatif kepada kualiti sperma, mengurangkan bilangan sperma dan pergerakan sperma
  • Uruskan tekanan dan dapatkan tidur mencukupi. Perkara itu boleh mengurangkan fungsi seksual dan terganggu dengan hormon diperlukan untuk menghasilkan sperma
  • Banyakkan pergerakan termasuk aktiviti fizikal dalam rutin setiap hari
  • Pakai seluar dalam longgar

 

KHASIAT YANG DIPERLUKAN DALAM DIET:
 
1. Zink - tahap zink meningkatkan kesuburan lelaki dengan ditunjukkan melalui peningkatan tahap sperma, memperbaiki bentuk, fungsi dan kualiti sperma lelaki dan mengurangkan ketidaksuburan.

Sumber makanan - hati lembu, tiram, daging, biri-biri, daging rusa, bijan, biji labu,    
dadih, ayam Belanda, kacang hijau dan udang. Zink boleh rosak jika dimasak dan beberapa jenis makanan yang tinggi kandungan zink lebih baik dimakan mentah, misalnya daripada tumbuhan.
 
2. Selenium - diperlukan untuk menghasilkan sperma. Kajian menunjukkan lelaki yang kurang kandungan sperma juga didapati mempunyai kandungan selenium yang rendah
 
Sumber makanan : hati, ikan jenahak, ikan kod, ikan halibut, tuna, salmon, sardin, udang, cendawan butang dan ayam Belanda
 
3. CoQ10 - meningkatkan mortaliti sperma dalam air mani. Ia juga antioksidan penting yang membantu melindungi sel daripada kerosakan akibat radikal bebas. Ia mungkin memberi kesan lebih baik kepada kesihatan telur
 
Sumber makanan : ditemui dalam makanan laut dan organ lembu. Jumlahnya menurun dalam haiwan yang sudah tua.
 
4. Vitamin E - meningkatkan kesihatan dan mortaliti sperma lelaki.
 
Sumber makanan mengandungi Vitamin E ialah biji bunga matahari, almond, buah zaitun, bayam, betik dan sayuran berwarna hijau gelap.
 
5. Lelaki yang tahap asid folik rendah meningkatkan risiko bagi sperma mengandungi terlalu sedikit atau banyak kromosom.
 
Sumber makanan: hati, kekacang, kacang pinto, asparagus, bayam dan kacang merah besar.
 
6. B12 - dapat meningkatkan jumlah sperma
 
Sumber makanan: jenis kerang, tiram, kupang, hati, telur ikan, ikan, ketam, udang kara, daging, biri-biri dan keju.
 
7. Vitamin C - Dapat mempertingkatkan kualiti sperma dan melindungi Deoxyribonucleic acid (DNA) daripada rosak. Ia juga mengelakkan sperma daripada berkelompok, menjadikan ia lebih bergerak.
 
Sumber makanan: Banyak terdapat dalam tumbuhan dan buah termasuk cili merah, brokoli, kranberi, kubis, kentang, tomato dan buahan sitrus.
 
8. L-Carnite - Makanan yang diperlukan untuk sel sperma berfungsi normal.
 
Sumber: Harian Metro, 22 Sept 2013

Kalau nak pastikan kesemua nutrient yang diperlukan kat atas tu macam payah la pulak kan... kena makan semua jenis makan... tidak perlu gusar atau pening-pening kepala, supplement yang natural dan semulajadi ada untuk pastikan badan kita mempunyai nutrient yang diperlukan oleh badan untuk kekal sihat. Cuma perlu telan pil sahaja :)

CADANGAN SUPPLEMENT UNTUK KESUBURAN LELAKI:



 

 
Vita-E Complex
Vita E dapat mempertingkatkan kemampuan reproduktif. Para lelaki yang mengambil 600IU - 800IU vitamin E mampu menigkatkan kiraan sprema. Istimewanya VITA-E Complex Shaklee mempunyai SELENIUM. Silenium diperlukan untuk menghasilkan sprema . Silenium dan Vitamin E boleh meningkatkan kualiti air mani dan mempunyai kesan perlindungan terutamanya terhadap mortality sperma.
 
COQ HEALTH PLUS
Kesuburan lelaki juga dipengaruhi oleh tenaga yang menurun akibat protein membentuk sebahagian besar sel-sel sperma dan bergantung kepada CoQ10. Kajian menunjukkan bahawa punca utama kemandulan lelaki termasuk jumlah sperma yang rendah dan kualiti sperma yang kurang. Mempunyai ciri-ciri antioksidan yang kuat untuk menangani masalah-masalah ini menjadikan CoQ 10 bermanfaat untuk kesuburan. Fungsi antioksidan adalah melindungi telur dan sel sperma daripada kerosakan oksidatif yang membawa kepada kematian sel. CoQ dapat meningkatkan kedua-dua air mani dan sel sperma dan meningkatkan pergerakan sperma.

 
Zinc Complex
Zinc dalam prostat lelaki adalah 10 kali ganda dari organ lain. Kekurangan zinc akan megakibatkan masaah seperti kematangan organ seks yang lambat, impoten, perkembangan yang kecil atau pincang pada testikal, kiraan sperma yang rendah, kemerosotan fungsi seksual dan penuaan pra-matang.
Zinc membantu kesihatan prostat. Memperbaiki dan menyembuhkan benign prostatomegaly dan keadaan kerap kencing. Pengabilan zinc dapat mengurangkan pembengkakan prostat. Zinc juga penting untuk meningkatkan bilangan dan mortality sperma.
 
 


- Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit-

Berminat dan untuk sebarang pertanyaan/info mengenai produk Shaklee:
Hubungi: Radz Kaber
Tel/SMS/Whatsapp: 012-3462127
Email: mixmatchforlife@gmail.com
Visit and like us on FB: https://www.facebook.com/MixMatch4Life


"INGIN MENDAPAT 4-5-6 ANGKA SEBULAN DENGAN MENDAFTAR AHLI SHAKLEE? HUBUNGI SAYA!! HANYA DENGAN ONLINE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN! WAKIL PENGEDAR SELURUH MALAYSIA MASIH DIPERLUKAN! DAN ANDA AKAN DIJEMPUT KE GROUP EKSLUSIF DI FACEBOOK"

 

Saturday, January 4, 2014

TESTIMONIAL ALFALFA

TESTIMONIAL ALFALFA

Morning Uollssss.... Pagi ahad yang indah ini.. saya berminat nak share feedback dari pengguna ALFALFA COMPLEX SHAKLEE. Semalam saya dan share KEBAIKAN ALFALFA, terpanggil nak share TESTMONIAL ALFALFA.

Jom tengok apa org kata :)



Best kan testi yang diterima... Tunggu apa lagi, dapatkan sakarang!

- Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit. - 

Berminat dan untuk sebarang pertanyaan/info mengenai produk Shaklee:
Hubungi: Radz Kaber
Tel/SMS/Whatsapp: 012-3462127
Email: mixmatchforlife@gmail.com
Visit and like us on FB: https://www.facebook.com/MixMatch4Life

"INGIN MENDAPAT 4-5-6 ANGKA SEBULAN DENGAN MENDAFTAR AHLI SHAKLEE? HUBUNGI SAYA!! HANYA DENGAN ONLINE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN! WAKIL PENGEDAR SELURUH MALAYSIA MASIH DIPERLUKAN! DAN ANDA AKAN DIJEMPUT KE GROUP EKSLUSIF DI FACEBOOK"

1001 KEBAIKAN ALFALFA

1001 KEBAIKAN ALFALFA


Bulan ini promo best kan.. ALFALFA COMPLEX. Nama saintifik ALFALFA ialah Medicago Sativa. Alfalfa juga dikenali sebagai "RAJA SEGALA TUMBUHAN" Alfalfa kaya dengan protein, vitamin A, thiamin (vitamin B1), riboflavin (vitamin B2), niacin (vitamin B3), vitamin B5, vitamin B6, Vitamin C dan Vitamin K. Juga merupakan antioksida yang kaya dengan mineral semulajadi seperti magnesium, magnesium, zat besi, klorofil dan kerotine.
Alfalfa adalah sumber klorofil 4kali lebih dari sayuran biasa. Kepetnngan klorofil untuk kesihatan ialah untuk melawaskan/membersihkan bada, pembentukan sel darah, mengimbngkan kandungan asid dalam badan, meningkatkan ketahanan badan dan menggantikan sel yang rosak.
Kelebihan ALFALFA:
1. Mengawal kolesterol dalam darah - mengawal kolesterol dengan mengeluarkan kolestrol jahat dari badan. Seterunya elok tuk penjagaan jantung.
2. Mengatasi masalah pelawasan - Alfalfa memang baik untuk masalah berkaitan system penghadaman seperti loya, ulser perut, gastrik, dan sneak perut selain membantu dalam selera makan.
3. Menegeluarkan toksin dari badan -Alfalfa merupakan agen untuk DETOX. Pengambilan secara konsistant dapat membantu untuk mengeluarkan toksin dari badan.
4. Menghilangkan ketagihan alcohol -  sesiapa yang ketagihan alchohol, boleh cuba alfalfa untuk mengubah tabiat.
5. Mengurangkan symptom menopause - Alfalfa mengandungi bahan seperti isoflavones and coumestans yang mengikat reseptor estrogen dalam badan. Estrogen terikat pada reseptor ni seperti kunci. Apabila tahap estrogen rendah dan kebanyakkan "kunci" ini adalah kosong, alfalfa akan menyerupai estrogen dan mengikat reseptor untuk meningkatkan aktiviti estrogen. Sekiranya tahap estrogen adalah tinggi, kekunci estrogen akan memenuhi ikatan ini untuk mengurangkan aktviti estrogen. disebabkan itu, Alfalfa juga dikenali sebagai pengimbang hormone.
6. Kaya dengan Vitamin K- membantu dengan masalah darah membeku dengan lambat.
7. Memberi kelegaan untuk athsma - Klorofil dalam Alfalfa membantu untuk memerangi bad breadth.
8. Mencegah kanser -  Kandungan asid amino yang dikenali sebagai canavanine. Ianya mempunyai keupayaan untuk mengikat carcinogens dalam kolon.
9. Bersifat diuretic - Alfalfa bersifat deuratoc yang membantu pencegahan kerosakan buah pinggang dan water retention dalam buah pinggang. Ia juga elok untuk mencegah penyakit urine infection.
10. Mencegah/mengubat anemia - kandungan zat besi dalam Alfalfa membantu untuk cegah anemia.
Apa pendapat Sains mengenai ALFALFA:

A 2008 study published in the Pakistan Journal of Pharmaceutical Sciences tested the effects of alfalfa on cardiovascular disorders. The study, which was conducted on animals, found dietary alfalfa increased levels of high-density lipoprotein (“good” cholesterol); a reduction in the build-up of fat in the arteries was also noted.

A  clinical trial in Budapest tested the effect of alfalfa leaf extract on 20 diabetic patients. Alfalfa was dosed at 1g twice a day, over 16 weeks, with patients showing a 24-percent drop in blood cholesterol levels after eight weeks, which stabilised in the following months.
Mana nak dapat ALFALFA nie...? bole cari saya:).



- Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit. - 


Berminat dan untuk sebarang pertanyaan/info mengenai produk Shaklee:
Hubungi: Radz Kaber
Tel/SMS/Whatsapp: 012-3462127
Email: mixmatchforlife@gmail.com
Visit and like us on FB: https://www.facebook.com/MixMatch4Life

"INGIN MENDAPAT 4-5-6 ANGKA SEBULAN DENGAN MENDAFTAR AHLI SHAKLEE? HUBUNGI SAYA!! HANYA DENGAN ONLINE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN! WAKIL PENGEDAR SELURUH MALAYSIA MASIH DIPERLUKAN! DAN ANDA AKAN DIJEMPUT KE GROUP EKSLUSIF DI FACEBOOK"
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...